Inname appels gestopt

Dank! Van verschillende kanten zijn appels aangeboden. Deze worden nu in kleine batches verwerkt. Leuk en interessant om mee te experimenteren. Een greep uit de batches die nu in proces zijn:

  • Een mix van de Abdij van Egmond;
  • Karmijn de Sonnaville van de Abdij met Bramley’s en sleedoorn van Kaai;
  • Een mix van wijngaard Slootgaerd te waarland;
  • Een mix van volkstuincomplex Rekere, deels met Bramley’s en sleedoorn.

De inname van appels voor kleine batches is gestopt. Nu gaan we aan de slag met de appels van Kater uit Nieuwe Niedorp, gemengd met de Bramley’s, gericht op een grotere batch van 120L. En nog enkele experimenten:

  • Bramley’s gecombineerd met een meer zuur-afbrekende gist;
  • Zoetere cider door middel van “Keeving”;
  • Appelazijn.

Genoeg te proeven volgend jaar!

Deze diashow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *