Mooie samenwerking met Appletree surfboards

16 Mei 2022

Sinds vorige week hebben we een mooie samenwerking met Surfboardbouwers Appletree surfboards! Deze surfplankbouwers hebben ook een grote passie met appelbomen, boomgaards en de zee. Net als wij ook een verbentenis hebben met de zee en een passie voor windsurfen (bij Petten aan Zee). Bij beursen of demonstraties van deze surfplanken wordt tegenwoordig onze Cider geschonken en een gelukkige koper van een Appletree surfboard in Hillegom krijgt een flesje cider kado!

Appletree Surfboards

Seader cider in het Nieuws

Juni 2021, Met dank aan Lydia Jaspers

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is schager-courant-22mei2021-748x1024.jpeg

Oogst 2021 verwerkt

November 2021

De opbrengst van dit jaar was heel wisselend maar gemiddeld slecht! Van onze eigen bomen zijn geen bruikbare appels gekomen dankzij de kou en wind tijdens de bloei dit voorjaar. Toch zijn er mooie partijtjes appels aangeleverd.

Zo bij elkaar staat nu circa 400 Liter cider te gisten van heerlijke lokale, biologische appeltjes. Allemaal oude rassen en veelal hoogstambomen. En allemaal met een geheime dosis sleedoornsap van de sleedoornpruimen van ons erf en uit de buurt. De volgende batches zijn apart gemaakt:

  • De vroege batch nr 31 van een mix appels van de volkstuin van Lucien in Schagen, een boomgaard bij het Zijpersluisje en appels van Wijngaard Koopman (Waarland);
  • De appels van Spanjaard aan de Groote Sloot, op verzoek wordt de cider hier wat zoeter gemaakt (Batch 32);
  • De grootste batch (nr. 33) van appels uit Spierdijk, groot deel bramleys. Gemengd met onder andere de rode dijkmanszoet van Guusje van de Groote Sloot;
  • Batch 34 van de kweepeer -die gaf bij ons wel veel dit jaar- ook gemengd met rode dijkmanszoet.

Zo is het zoals altijd weer spannend hoe de cider zal ontwikkelen en of er extra lekkere batches tussen zitten.

De oogst van Arjan en Mariette was ook mager…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.