Cider weer in de winkel

16 mei 2022

Een mooie productie van de appeltjes die 2021 zijn geoogst! Bij elkaar maar liefst 400 liter. Behalve de SPAR in Dirkshorn en Reformhuis Tuitjenhorn nu ook bij de SPAR in Petten en Sint Maartenszee te koop. Mocht u mis grijpen laat het graag even weten want dan moeten we de voorraad bijvullen! Hierbij de verschillende batches die dit jaar te koop zijn.

Batchnummer 31: Gebotteld 2021 van appels uit 2020. Oplage 80 flessen. Droesem vanwege nagisting op de fles.
Appels: Divers van Wijngaard Slootgaerd in Waarland, Volkstuin De Nes Schagen en van de boomgaard van dhr. vd Bergh Grote Sloot: Ingrid marie en Zoete Ermgaard.
Smaak: Droog. Lichte bruis. Fruitig en iets straf vanwege het zuurtje vanwege de jonge appels en een bittertje vanwege de toegevoegde Sleedoornsap.

Batchnummer 32: Gebotteld 2021 van appels uit 2020. Oplage 60 flessen. Droesem vanwege nagisting op de fles. Helder geklaard.
Appels: Divers van de Boomgaard van fam. Spanjaard aan de Grote Sloot.
Smaak: Droog. Een deel van de oplage licht gezoet met perensap. Lichte bruis. Uiteraard ook met een bittertje van de Sleedoorn.

Batchnummer 33: Gebotteld 2021 van appels uit 2020. Oplage 300 flessen 0,75L en 156 flessen van 0,375L. Droesem vanwege nagisting op de fles. (Nog) niet geklaard.
Appels: Bramley’s Seedling van Kaai en van Arie vd Brand uit Spierdijk (opmerkelijk is het verschil in smaak van de verschillende afkomst van de Bramley’s). Gecombineerd met Rode Dijkmanszoet van Guusje aan de Grote Sloot.
Smaak: Droog. Lichte bruis (mag nog wat meer nagisten). Zachte smaak, Zuur is mooi gebalanceerd. Heerlijke frisse cider.

Batchnummer 34: Gebotteld 2021 van Kwee’s uit 2020. Oplage 14 flessen. Droesem vanwege nagisting op de fles.
Geklaard.
Appels: Kwee van kaai landgoed met Rode Dijkmanszoet van Guusje aan de Grote Sloot.
Smaak: Droog. Lichte bruis. Uitgesproken Kwee smaakje met een zuurtje. En een bittertje van de Sleedoornbessensap.

Een gedachte over “Cider weer in de winkel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.